ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Αλέξης Χαρίτσης εγκατέλειψε τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Χαρίτσης αποχώρησε από τη δεξίωση όταν δεν επετράπη η είσοδος στον συνοδό του, Παλαιστίνιο πρόσφυγα, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, αποχώρησε από τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, διαμαρτυρόμενος για την άρνηση εισόδου του Παλαιστίνιου πρόσφυγα Kamel Kotkot, που τον συνόδευε.

Ο Kotkot είναι κηδεμόνας ανήλικου παιδιού από τη Γάζα που νοσηλεύεται στην Αθήνα.

Ο Χαρίτσης τόνισε ότι η αλληλεγγύη προς τους κατατρεγμένους λαούς είναι ουσιαστικό μέρος της ελληνικής δημοκρατίας, εκφράζοντας την υποστήριξή του στον αγώνα της Παλαιστίνης.

Διαβάστε αναλυτικά

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, προσήλθε στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον Kamel Kotkot, Παλαιστίνιο πρόσφυγα και κηδεμόνα ανήλικου παιδιού από τη Γάζα που νοσηλεύεται στην Αθήνα.

Παρότι είχε ζητηθεί να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να του επιτραπεί η είσοδος μαζί με τον Kamel Kotkot, το αίτημα απορρίφθηκε.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Αλέξης Χαρίτσης αποχώρησε από την εκδήλωση, δηλώνοντας: «Ο κ. Kamel Kotkot είναι Παλαιστίνιος πρόσφυγας, κηδεμόνας ενός ανήλικου παιδιού από την Γάζα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ζήτησα να με συνοδεύσει σήμερα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας μας.

Γιατί εμείς οι Έλληνες ξέρουμε τι σημαίνει εισβολή, κατοχή, προσφυγιά. Και η δημοκρατία μας αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο όταν συνδέεται με τους δίκαιους αγώνες των λαών για ειρήνη και ελευθερία. Δυστυχώς, εισέπραξα άρνηση.

Θεωρώ αδιανόητο ότι η Ελληνική Δημοκρατία του 2025 δεν έχει χώρο για τους κατατρεγμένους μιας γενοκτονίας. Η θέση μου λοιπόν είναι εδώ, στο πλευρό της αγωνιζόμενης Παλαιστίνης».

Συνοπτικά

  • Ο Αλέξης Χαρίτσης αποχώρησε από τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο λόγω άρνησης εισόδου του Παλαιστίνιου πρόσφυγα Kamel Kotkot.
  • Ο Kotkot είναι κηδεμόνας ανήλικου παιδιού από τη Γάζα που νοσηλεύεται στην Αθήνα.
  • Ο Χαρίτσης υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης προς τους κατατρεγμένους λαούς ως ουσιαστικό κομμάτι της ελληνικής δημοκρατίας.
  • Ανέφερε ότι η ελληνική δημοκρατία δεν μπορεί να αποκλείει τους πρόσφυγες και δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα της Παλαιστίνης.

Σχολίασε εδώ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ