Η τιμή του σουβλακιού έχει φτάσει τα 7 ευρώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, καθιστώντας το είδος πολυτελείας.
Παρά τη μείωση της τιμής του κρέατος, το κόστος του σουβλακιού συνεχίζει να αυξάνεται, αρχικά στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, με άλλους καταστηματάρχες να σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα.
Το σουβλάκι αναμένεται να είναι πιο προσιτό μόνο αν περιλαμβάνει λιγότερο κρέας ή δεν συνοδεύεται από πατάτες και άλλα συνοδευτικά, κάτι που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με την παραδοσιακή του αξία.
Διαβάστε παρακάτω
Σε είδος πολυτελείας χωρίς υπερβολή μετατρέπεται το σουβλάκι με την τιμή του ήδη να αγγίζει τα 7 ευρώ σε ορισμένες περιοχές και να αναμένεται γενική άνοδος.
Η τιμή στο κρέας -το βασικό συστατικό στο σουβλάκι και ο λόγος που ακρίβυνε τα τελευταία χρόνια- υποχωρεί, ωστόσο το σουβλάκι ανεβαίνει.
Η αρχή έγινε από δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων που προσελκύουν τουρίστες από το εξωτερικό και διάφοροι καταστηματάρχες σε όλη την Ελλάδα σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το σουβλάκι αναμένεται να είναι φθηνό, μόνο αν περιλαμβάνει λιγότερο κρέας ή δεν έχει πατάτες και τα συναφή. Αυτό για κάποιους είναι «παραδοσιακό», για άλλους «απλό» και ή και «λιτό».
Δείτε τι λέει επιχειρηματίας για το σουβλάκι, το φαγητό που κάποτε ήταν το εθνικό junk food, αλλά πλέον γίνεται είδος πολυτελείας: