ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σαρδέλα «εξαφανίστηκε» από τον Πατραϊκό Κόλπο

Η έλλειψη σαρδέλας εκτοξεύει τις τιμές στον Πατραϊκό Κόλπο, με την τιμή να φτάνει τα 15 ευρώ το κιλό, προκαλώντας ανησυχία στους καταναλωτές.

Σημαντική μείωση παρατηρείται στις ποσότητες σαρδέλας που αλιεύονται στον Πατραϊκό Κόλπο, με την τιμή της να έχει αυξηθεί δραματικά φτάνοντας τα 15 ευρώ το κιλό, από 6-7 ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με τη Στέλλα Μανωλουδάκη, ιδιοκτήτρια ιχθυοπωλείου στην Πάτρα.

Η υπεραλίευση θεωρείται πιθανός λόγος για την έλλειψη αυτή, οδηγώντας τους καταναλωτές να επιλέγουν φθηνότερα ψάρια όπως ο γαύρος, του οποίου η τιμή αν και αυξήθηκε παραμένει πιο λογική, ή την τσιπούρα ιχθυοτροφείου που είναι άφθονη.

Διαβάστε αναλυτικά

Μεγάλη έλλειψη παρατηρείται φέτος στις διαθέσιμες ποσότητες σαρδέλας που αλιεύονται στον Πατραϊκό Κόλπο.

«Η τιμή της έχει φτάσει και τα 15 ευρώ το κιλό από 6 – 7 ευρώ που ήταν πέρυσι», δήλωσε στην ΕΡΤ η Στέλλα Μανωλουδάκη, ιδιοκτήτρια ιχθυοπωλείου στην Πάτρα.

«Ο γαύρος πάλι από 5 – 6 ευρώ πέρυσι έχει φτάσει στα 8 – 9 ευρώ το κιλό, ακριβότερος αλλά σε πιο λογική τιμή», πρόσθεσε. «Εικάζουμε ότι η υπεραλίευση έχει οδηγήσει στην έλλειψη της σαρδέλας στον Πατραϊκό κόλπο.

Σαν αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στρέφονται σε φθηνότερα ψάρια όπως ο γαύρος ή στην τσιπούρα που υπάρχει σε αφθονία καθώς είναι ψάρι ιχθυοτροφείου», κατέληξε.

Συνοπτικά

  • Σημαντική μείωση παρατηρείται στις ποσότητες σαρδέλας που αλιεύονται στον Πατραϊκό Κόλπο.
  • Η τιμή της σαρδέλας έχει αυξηθεί δραματικά, φτάνοντας τα 15 ευρώ το κιλό.
  • Η υπεραλίευση θεωρείται πιθανός λόγος για την έλλειψη της σαρδέλας στην περιοχή.
  • Οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερα ψάρια όπως ο γαύρος και την τσιπούρα ιχθυοτροφείου.

Σχολίασε εδώ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ