ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μουρτζούκου εναντίον Πισπιρίγκου: Τα τατουάζ των χαμένων παιδιών και η «ενοχή των γιατρών» – Οι ομοιότητες και η μοναδική διαφορά

Η συγκλονιστική ιστορία δύο γυναικών που κατηγορούνται για δολοφονίες παιδιών, με κοινά στοιχεία και μια καθοριστική διαφορά που τις ξεχωρίζει.

Το άρθρο συγκρίνει τις περιπτώσεις των Ειρήνης Μουρτζούκου και Ρούλας Πισπιρίγκου, δύο γυναικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία των παιδιών τους, εντοπίζοντας τρομακτικές ομοιότητες στις συμπεριφορές τους, όπως η απάθεια στις περιγραφές τους και η επίκληση στο συναίσθημα μέσω αντικειμένων των παιδιών. Και οι δύο γυναίκες βιντεοσκοπούσαν τις τελευταίες στιγμές των παιδιών τους και έκαναν προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ερευνών.

Παράλληλα, κατηγορούσαν τους γιατρούς για τις τραγωδίες και έκαναν τατουάζ στη μνήμη των παιδιών. Η μοναδική διαφορά είναι ότι η Μουρτζούκου ομολόγησε τις πράξεις της, ενώ η Πισπιρίγκου επιμένει στην αθωότητά της.

Διαβάστε αναλυτικά

Ειρήνη Μουρτζούκου και Ρούλα Πισπιρίγκου. Δύο γυναίκες με κοινή πορεία και πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά με μια ουσιαστική διαφορά. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που συνδέουν τις δύο «σύγχρονες Μήδειες».

Η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε ότι δολοφόνησε τέσσερα βρέφη, ενώ ακόμη δεν έχει αποκλειστεί η εμπλοκή της στο θάνατο του πέμπτου παιδιού, του μικρού Παναγιωτάκη. Από την άλλη πλευρά η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τον θάνατο των τριών παιδιών της.

«Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου, με τι λογική; Δεν υπάρχει λογική σε αυτό!», είχε πει σε συνέντευξη της η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Να ακουμπήσω παιδί; Εντάξει, θα μουρλαθούμε τώρα;», ακούσαμε την Ειρήνη Μουρτζούκου να δηλώνει σε εμφάνιση της στην εκπομπή LiveNews.

Οι ίδιες εκφράσεις και οι ίδιες ψυχρές περιγραφές

Μια σημαντική ομοιότητα σε αυτές τις δύο ανατριχιαστικές υποθέσεις, πέρα από το προφανές που είναι ο θάνατος αθώων και ανυπεράσπιστων παιδιών, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι δύο γυναίκες περιέγραφαν τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τα παιδιά να σβήνουν. Αυτή η απάθεια στις περιγραφές τους, από τις οποίες απουσίαζε το συναίσθημα.

Οι δύο γυναίκες έκαναν συχνά επίκληση στο συναίσθημα. Τόσο η Ειρήνη Μουρτζούκου, όσο και η Ρούλα Πισπιρίγκου είχαν κρατήσει αντικείμενα των αδικοχαμένων παιδιών και τα επιδείκνυαν στις τηλεοπτικές εκπομπές που εμφανίζονταν για να αποδείξουν ότι αυτά τα αντικείμενα τους έδιναν κουράγιο να συνεχίσουν.

Τα ανατριχιαστικά βίντεο

Όπως είχε επισημάνει και η Αγγελική Νικολούλη οι δύο γυναίκες κατέγραφαν τις τελευταίες στιγμών των παιδιών.

«Πριν το δεύτερο παιδάκι φύγει από τη ζωή απαθανάτισε τη σκηνή σε βίντεο. Είναι η τρυφερή μάνα που λέει στο παιδί της λόγια αγάπης. Την ίδια σκηνή την είχε η Ρούλα από την Πάτρα που καταδικάστηκε για τις δολοφονίες των παιδιών τηςΕίχε καταγράψει την Ίριδα σε βίντεο λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Της έλεγε “μπεμπούλα μου”, ήταν ανατριχιαστικόΤη σκηνή αυτή επανέλαβε η Ειρήνη. Να πω για μιμιτισμό; Είναι τόσοι ειδικοί που μπορούν να αποφανθούν. Φωτογράφιζε τα νεκρά παιδιά, φωτογράφιζε τους ανοιχτούς τάφους τους, φωτογραφίες που προκαλούσαν σοκ. Όλα αυτά κάτι λένε».

Αλλάζαν τις φωνές τους για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και κλείνοντας τη μύτη της για να αλλάξει τη φωνή της προσπαθούσε να εμπλέξει τον πρώην σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, στον θάνατο των παιδιών της. «Να ψάξετε τον κύριο Δασκαλάκη που μένει και θα βρείτε την αιτία που πέθανε η Τζωρτζίνα».

Η Μουρτζούκου, πάλι στο «Φως στο τούνελ», μιλούσε ως Πόπη για να γνωρίζει τι πληροφορίες έχουν οι δημοσιογράφοι που ερευνούσαν την υπόθεση, αλλά και να δίνει στοιχεία που ήταν προς το συμφέρον της. «Να με πάρετε το απόγευμα, θα είναι η Ειρήνη μαζί μου να μιλήσετε μαζί της», έλεγε η 25χρονο παριστάνοντας την μητέρα του Παναγιωτάκη.

Το κενό συναίσθημα

«Πρέπει να κλάψεις για να δείξεις ότι πονάς;», έλεγε η Μουρτζούκου, ενώ τόσο οι γιατροί, όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης μιλούσαν για την απουσία συναισθήματος από την Πισπιρίγκου. «Ήταν αντράκι. Μέσα στην ΜΕΘ δεν έκλαιγε», θα πει για την πρώην σύζυγό του.

Τα παιδιά ήταν καλά μέχρι να «φύγουν»

Πισπιρίγκου και Μουρτζούκου επέμεναν για την κατάσταση της υγείας των παιδιών πριν από τον θάνατο τους. Και οι δύο έλεγαν ότι τα άτυχα ανήλικα θύματα «έπαιζαν, έτρωγαν, χόρευαν και ήταν μια χαρά» πριν ξαφνικά κοπεί το νήμα της ζωής τους.

Οι «ευθύνες» των γιατρών

Η Πισπιρίγκου διερρήγνυε τα ιμάτια της, λέγοντας ότι οι γιατροί στο «Παίδων» χορήγησαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και η Μουρτζούκου έλεγε ότι οι γιατροί δεν «πρόσεξαν» το παιδί της, ενώ έλεγαν και για οι δύο χρησιμοποίησαν την ιστορία του γονιδιακού προβλήματος που οδηγούσαν τα παιδιά στον θάνατο.

Τα τατουάζ και οι φόνοι στα νοσοκομεία

Οι «σύγχρονες Μήδειες» αποφάσισαν να κάνουν τατουάζ για τη μνήμη των παιδιών που δολοφόνησαν, αλλά το επίσης ανατριχιαστικό είναι ότι διέπραξαν δολοφονίες μέσα σε νοσοκομείο.

Η μοναδική διαφορά

Το μόνο στοιχείο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι ότι η Ειρήνη Μουρτζούκου «έσπασε», ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ακόμη και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής εξακολουθεί να υποστηρίζει την αθωότητα της και δηλώνει ότι δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να την αποδείξει.

Συνοπτικά

  • Οι περιπτώσεις των Ειρήνης Μουρτζούκου και Ρούλας Πισπιρίγκου παρουσιάζουν τρομακτικές ομοιότητες στην απάθεια και την επιδίωξη αποπροσανατολισμού των ερευνών.
  • Αμφότερες οι γυναίκες κατηγορούν τους γιατρούς και διατηρούν αντικείμενα των παιδιών τους για να προκαλέσουν συναισθηματική αντίδραση.
  • Οι Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου κατέγραφαν τις τελευταίες στιγμές των παιδιών τους σε βίντεο, προσπαθώντας να αποδώσουν μια τρυφερή εικόνα.
  • Η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η Μουρτζούκου έχει ομολογήσει τις πράξεις της, ενώ η Πισπιρίγκου συνεχίζει να δηλώνει αθώα.

Σχολίασε εδώ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ