ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο: Εστιατόριο ξόδεψε 36.000 Ευρώ σε δημοπρασία για Cabrales

Το Cabrales, ένα παραδοσιακό ισπανικό τυρί, έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά του και την αξία του στην παγκόσμια γαστρονομία.

Ένα μοναδικό κομμάτι τυρί Cabrales από την Ισπανία πωλήθηκε σε δημοπρασία για το εκπληκτικό ποσό των 36.000 ευρώ, κατακτώντας τον τίτλο του ακριβότερου τυριού στον κόσμο. Η δημοπρασία, που διοργανώθηκε από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales, συγκέντρωσε εστιατόρια από όλη την Ισπανία σε έναν έντονο «πόλεμο» προσφορών, με το εστιατόριο El Llagar de Colloto να κερδίζει τελικά.

Το τυρί προήλθε από το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero και παρασκευάστηκε από αγελαδινό γάλα, ωριμάζοντας για 10 μήνες σε σπηλιά. Η επιχείρηση, που ιδρύθηκε πριν από τρεις δεκαετίες, διευθύνεται σήμερα από τη σύζυγο του ιδρυτή, Encarni Bada, παράγοντας περίπου 10.000 κιλά Cabrales ετησίως.

Διαβάστε αναλυτικά

Ένα μοναδικό κομμάτι τυρί Cabrales από την Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο του ακριβότερου τυριού που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, φτάνοντας το εκπληκτικό ποσό των 36.000 ευρώ. Η ιστορική αυτή πώληση έγινε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales στο Cabrales της Αστούριας, στις 25 Αυγούστου 2024 . Το τυρί που κατέρριψε το ρεκόρ προήλθε από το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero.

Μια καταξιωμένη κριτική επιτροπή γευσιγνωσίας αξιολόγησε προσεκτικά τα προϊόντα 15 διαφορετικών τυροκομείων. Κάθε συμμετέχων παρουσίασε τις καλύτερες δημιουργίες του, τόσο σε παρτίδες όσο και σε μεμονωμένα κομμάτια, με την ελπίδα της διάκρισης.

Αν και το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία παρτίδων (με το Valfríu να τερματίζει πρώτο και το Maín τρίτο), το μεμονωμένο του κομμάτι κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η ετήσια δημοπρασία του νικητήριου τυριού αποτελεί πάντα ένα κορυφαίο γεγονός, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εστιατορίων από όλη την Ισπανία, τα οποία επιδόθηκαν σε έναν έντονο «πόλεμο» προσφορών. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 3.000 ευρώ και σημειώθηκαν συνολικά 40 προσφορές.

Ο τελικός νικητής της δημοπρασίας ήταν το εστιατόριο El Llagar de Colloto, με τον ιδιοκτήτη του, Iván Suárez, να ανεβάζει την τελική προσφορά στα 36.000 ευρώ.

Το τυρί που έσπασε το ρεκόρ ζύγιζε περίπου 2,3 κιλά, παρασκευάστηκε από αγελαδινό γάλα και ωρίμασε για 10 μήνες στη σπηλιά Los Mazos, σε υψόμετρο σχεδόν 1.500 μέτρων.

Το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero, ιδρύθηκε πριν από τρεις δεκαετίες στο χωριό Tielve, Cabrales, από τον πλέον συνταξιούχο Ángel Díaz Herrero.

Την επιχείρηση διευθύνει σήμερα η σύζυγός του, Encarni Bada, παράγοντας περίπου 10.000 κιλά τυριού Cabrales ετησίως.

Συνοπτικά

  • Ένα κομμάτι τυρί Cabrales πωλήθηκε για 36.000 ευρώ, κάνοντάς το το ακριβότερο τυρί στον κόσμο.
  • Η δημοπρασία διοργανώθηκε από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales και συγκέντρωσε έντονο ανταγωνισμό από διάφορα εστιατόρια.
  • Ο νικητής της δημοπρασίας ήταν το εστιατόριο El Llagar de Colloto, με 40 συνολικές προσφορές.
  • Το τυρί, που ζύγιζε 2,3 κιλά, παρασκευάστηκε από αγελαδινό γάλα και ωρίμασε για 10 μήνες σε σπηλιά.

Σχολίασε εδώ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ