Ο Τομέας Γαστρονομίας των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά εντυπωσίασε στο 4ο “PIRAEUS TASTE FESTIVAL”, προσφέροντας γευστικές δημιουργίες με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.
Οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, υπό την καθοδήγηση του chef Σαράντου Παπαδόπουλου, συμμετείχαν ενεργά στο φεστιβάλ, ενώ ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό live event στην Πλατεία Κοραή.
Οι Ανώτερες Σχολές ΑΛΦΑ συνεχίζουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στον τομέα της Γαστρονομίας, με έμφαση στην πρακτική εμπειρία και καθοδήγηση από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.
Διαβάστε αναλυτικά
Δυναμικό «παρών» και στο 4o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά “PIRAEUS TASTE FESTIVAL” έδωσε ο Τομέας Επισιτισμού της ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας των Ανώτερων Σχολών ΑΛΦΑ με τον Δήμο Πειραιά.
Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ με την επίβλεψη του chef & Τομεάρχη των Σπουδών Μαγειρικής, Σαράντου Παπαδόπουλου, μαγείρεψαν με παραδοσιακά προϊόντα και αγνές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και εντυπωσίασαν με εμπνευσμένες γευστικές δημιουργίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ -από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου.
Η πολυβραβευμένη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής της χώρας υποδέχτηκε -σε ειδικό περίπτερο- τους επισκέπτες του “PIRAEUS TASTE FAIR”, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του “PIRAEUS TASTE FΕSTIVAL”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των highlights του “PIRAEUS TASTE FESTIVAL” ήταν το live event που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Τομέα Γαστρονομίας των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ & κορυφαίος pastry chef, Χρήστος Βέργαδος, σε συνεργασία με σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής των Ανώτερων Σχολών ΑΛΦΑ, στην Πλατεία Κοραή.
Οι Ανώτερες Σχολές ΑΛΦΑ δημιουργούν καριέρες στον κλάδο της Γαστρονομίας, με μέντορες όπως ο Χρήστος Βέργαδος και hands-on εμπειρία από την πρώτη κιόλας μέρα των σπουδών!
Τελευταίες θέσεις στα τμήματα Οκτωβρίου 2025- Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές:
- ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 4120313 – Γούναρη 14 & Τσαμαδού (νέο κτίριο)
- http://www.iekalfa.gr/
Συνοπτικά
- Ο Τομέας Γαστρονομίας των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ εντυπωσίασε στο 4ο “PIRAEUS TASTE FESTIVAL” με γευστικές δημιουργίες από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.
- Οι σπουδαστές συμμετείχαν υπό την καθοδήγηση του chef Σαράντου Παπαδόπουλου, με live event από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο.
- Η εκπαίδευση στις Ανώτερες Σχολές ΑΛΦΑ εστιάζει στην πρακτική εμπειρία και καθοδήγηση από κορυφαίους επαγγελματίες.
- Η Σχολή προσφέρει ευκαιρίες καριέρας στον τομέα της Γαστρονομίας, προσελκύοντας επισκέπτες στο ειδικό περίπτερο του φεστιβάλ.