Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τοποθετήθηκε σχετικά με το σκάνδαλο παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναγνωρίζοντας ότι, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, το ζήτημα παραμένει άλυτο. Σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι οι ρίζες του προβλήματος εντοπίζονται σε παθογένειες πολλών ετών και τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή στις παρανομίες.
Υπογράμμισε επίσης ότι πάνω από 5.000 περιπτώσεις ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας την συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές. Τέλος, παραδέχθηκε την αποτυχία της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα, υποδεικνύοντας πολιτικό θάρρος στην παραδοχή αυτή.
Διαβάστε αναλυτικά
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τοποθετήθηκε σήμερα για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποδίδοντας την αποκάλυψη της υπόθεσης στις πρωτοβουλίες της παρούσας κυβέρνησης και παραδεχόμενος δημόσια πως, παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν, το πρόβλημα δεν κατέστη δυνατό να λυθεί.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επεσήμανε ότι το φαινόμενο έχει τις ρίζες του σε παθογένειες πολλών ετών και υπογράμμισε πως η στάση της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρη από την αρχή: μηδενική ανοχή απέναντι στις παρανομίες και πλήρης συνεργασία με τις δικαστικές και ευρωπαϊκές Αρχές.
«Περισσότερες από 5.000 περιπτώσεις ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, μετά το 2019 για παράνομες επιδοτήσεις και έφτασαν εκεί από δικές μας ενέργειες. Άλλωστε, η ευρωπαϊκή εισαγγελία, έκανε την έρευνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρμόδιες Αρχές και την αρωγή της κυβέρνησης», συμπλήρωσε στη συνέχεια.
«Η κυβέρνηση, είχε από την πρώτη στιγμή, τη βούληση να σπάσει το απόστημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχουμε όμως το πολιτικό θάρρος να παραδεχτούμε ότι παρά το γεγονός ότι έγιναν πολλές ενέργειες, αποτύχαμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.
Συνοπτικά
- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης παραδέχθηκε την αποτυχία της κυβέρνησης να λύσει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
- Τόνισε ότι οι ρίζες του προβλήματος προέρχονται από παθογένειες πολλών ετών και απαιτούν σοβαρές παρεμβάσεις.
- Περισσότερες από 5.000 περιπτώσεις ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, με τη συνεργασία των ευρωπαϊκών αρχών.
- Η κυβέρνηση δεσμεύεται για μηδενική ανοχή στις παρανομίες, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.